Loading...

Med Southern Sweden Holidays som utgångspunkt har du i princip obegränsade fiskemöjligheter!

Att inom en halvtimmes bilfärd kunna välja mellan att fiska lax, gädda, gös, abborre, torsk, havsöring eller regnbåge vi vill påstå är unikt för hela Europa. Och precis just så stort är utbudet som finns här hos oss, i Blekinge.

Det finns flera möjligheter för dig att utvecklas som fiskare under din tid hos oss. Vi erbjuder dels färdiga vistelser med erfaren guide, liksom endast boende i fantastisk miljö för dig som redan är en fena på att fiska, och känner till områdena.

Sportfiske

Välj ett av våra populära fiskepaket nedan eller kontakta oss,
så hjälper vi er att skräddarsy er fiskeupplevelse!

Fiskepaket Mörrumsån

Mörrumsån

Inom 10 minuters bilfärd är du vid den världsberömda Mörrumsån med sina stora laxar och havsöringar.

Mörrumsån tros vara hem för de största stammarna i världen! Under maj månad när blanklaxarna vandrar in i ån och drillas, har de ofta en genomsnittsvikt på över 10 kg, och laxar på över 20 kg förekommer också. Hos Southern Sweden Holidays har du verkligen unik tillgång till de bästa tipsen om du vill fiska i just Mörrumsån.

Du kan självklart ställa frågor om allt från flugor, linor och kastteknik och du kan även boka en personlig guidning hos oss. Vi samarbetar med flera professionella guider.

Skärgårdsfiske

Skärgårdsfiske

Fiske i södra Sveriges skärgård, eller längs kustremsan, är för dig som verkligen vill ha fiske av världsklass!

Det finns stora bestånd av gäddor och abborrar, och öringfisket är vida känt i hela Europa. Vid kustfisket är du mitt i naturen, så nära djurlivet och vattenytan, vyerna är bedövande vackra och det blir garanterat en upplevelse du aldrig glömmer. Vi rekommenderar att du bokar en guidad fisketur i skärgården, om du vill få ut det mesta möjliga av den tid du har. Vill du upptäcka området på egen hand kan du självklart hyra en båt av oss.

En metropol inom trollingfiske är Hanöbukten. Här finns de riktigt stora laxarna och havsöringarna. Southern Sweden Holidays erbjuder guidade dagsturer med exklusivt och fullt utrustad trollingbåt. Vi åker flera distans ut för att trolla, och det går också att pilka efter riktigt stor torsk bland gamla vrak. Är du van att trolla kan du på egen hand ge dig ut, och bara hyra den fullt utrustade trollingbåten av oss.

Insjöfiske

Insjöfiske

Är du sugen på att fiska gädda, abborre eller gös och ta hem till middagen så finns det massvis av insjöar att välja bland. Vi har några båtar som ligger i utvalda sjöar som går att hyra.

Harasjömåla är ett område med ca 20 sjöar, och en perfekt destination för familjeutflykten. Naturen är obeskrivligt vacker, och måste upplevas. Regnbågsfisket är i en helt egen klass, och beståndet omhändertas så det frodas och mår bra. Naturligtvis finns båtar att hyra, men det finns också färdiga grillplatser vid varje sjö, och fina stråk att promenera längs och plocka svamp, ifall alla i familjen inte vill fiska.

Fiskepaket & Guidning

Southern Sweden Holidays erbjuder exklusiva och unika fiskepaket
med bekvämt och fint boende i hus som känns som hemma.

År 2000 flyttade Markus Zimmer till Mörrum, från Tyskland. Han blev så tagen av laxfisket, att han beslöt att stanna kvar i Sverige. Året efter började han sin karriär som officiell fiskeguide och höll kurser i flugfiske, guidade längs kustremsan, samt på sjöar runt om länet. Gradvis expanderade verksamheten, och idag erbjuder Southern Sweden Holidays exklusiva och unika fiskepaket.

Vi utlovar vistelser med oförglömliga fiske-och naturupplevelser från morgon till kväll. Boende ingår på vår anläggning, och det finns dessutom plats att ta med familjen. Så, medan du är ute och fiskar njuter familjen av semesterliv på anläggningen.

Paketerbjudande gäller under perioden 1/3 – 31/5 samt 1/9 – 31/10, och för sällskap på 3 – 6 personer. Om ni är fler än 3 personer vid guidning i skärgården så delar vi upp gruppen, där hälften får guidning medan övriga har fritt fiske i insjö, och sedan skiftar vi.

Gädd- och abborrfiske, 1 vecka för endast 3 900kr /person.

En vecka med oförglömliga naturupplevelser, och värdefulla tips som utvecklar dig som fiskare.

 • 1 dag med exklusiv guidning på fullt utrustad båt, inkl. iPilot, i skärgården.
 • Egen tillgång till båt i skärgården för gädd- och abborrfiske.
 • Egen tillgång till båt i insjö för gädd- och abborrfiske.
 • Privat och fint boende i ett stort hus med tillgång till bastu och badtunna (det finns minst fyra sovrum i ett hus, fler bäddar per rum finns).
 • Gösfiske efter önskemål

Önskar ni fler dagar med guide går det naturligtvis att boka in, för 3 500 kr/dag.

Gäddfiske, helgvistelse

Gäddfiske, helgvistelse för endast 1950 kr/person

En unik tvådagarsvistelse där det ingår både guidning och fiske på egen hand!

Första dagen ingår guidad dagstur och dag två är du redo för fiske på egen hand.

 • Lördagen spenderas med erfaren fiskeguide. Vår guidebåt står på trailer, så att vi kan ta er med till det område i skärgården som erbjuder bäst fiske för dagen. Båten är exklusivt utrustad, inkl. iPilot, och plats finns för tre personer utöver guide.
 • På söndagen har ni tillgång till en mindre båt, med liten motor. Här kan ni välja mellan att fiska i skärgården eller i insjö då vi har två båtar att välja mellan.
 • Privat och fint boende i ett av våra hus med tillgång till bastu och badtunna (det finns minst fyra sovrum i ett hus, fler bäddar per rum finns).
Lyxpaketet

Lyxpaketet, 1 vecka för endast 4200 kr/person

Paketet för dig som vill ha allt! Du kommer uppleva både laxfiske, fiske efter gädda, abborre och regnbåge i olika vatten.

Ankomst på lördag från kl. 16.00 och avresa lördagen efter senast kl. 10.00. Vi väljer det fiske som är bäst för dagen.

 • 2 dagars fiske i Mörrum. Första dagen med guide mellan kl. 9 – 13. Vi startar med frukost kl. 8.20, och avslutar med lunch kl. 13.30
 • 2 dagar med gädd- och abborrfiske i skärgården och insjö, varav en guidad heldag.
 • 2 dagar i Harasjömåla med regnbågsfiske, 4 tim. guidning ingår första dagen.
 • Fiskekort i Harasjömåla och Mörrum ingår de dagar guidning inkluderas.
 • Privat och fint boende i ett av våra hus med tillgång till bastu och badtunna (det finns minst fyra sovrum i ett hus, fler bäddar per rum finns).

Önskar ni fler dagar med guide går det naturligtvis att boka in, för 3 500 kr/dag.

KONTAKT

Southern Sweden Holidays
Havagårdsvägen 30
293 93 Gränum, Olofström

E-post: info@swedenholidays.se

Följ oss på sociala medier

Southern Sweden Holidays